Mooi koken met ATAG

ATAG’s passie voor koken is beloond met de prestigieuze en internationale designprijs: de Red Dot Design Award Winner 2012. De jury kende de Award toe aan de ATAG AirLogic HR eilandafzuigkappen Futura (ES1211UAM) en Waal (ES1211NAM) voor het ´kwalitatief hoogstaande en innovatieve design van hoog niveau´. Kookspecialist ATAG ziet de Award als een belangrijke erkenning voor het harmonieus samenbrengen van design met kookplezier, ergonomie, duurzaamheid en gebruiksgemak in één ontwerp.


Jury rapport
De jury heeft de ATAG Air Logic HR eilandafzuigkappen niet alleen beoordeeld op design, maar ook op aspecten als innovatie, functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid, productcontext, symbolische- en emotionele inhoud en of de modellen zelfverklarend en ecologisch verantwoord zijn.

ATAG Air Logic HR eilandafzuigkappen
De winnende afzuigkappen maken deel uit van de Air Logic HR serie van ATAG. De afzuigkappen uit deze serie zijn voorzien van filters met een uniek verlopend gatenpatroon. Dicht bij de motor - waar de meeste lucht wordt afgezogen - zijn de gaten klein. Naarmate de afstand tot de motor groter wordt, zijn de gaten groter. Met als resultaat: een gelijkmatige afzuigkracht over het totale filteroppervlak. Hierdoor werken deze afzuigkappen bij een laag motorvermogen bijzonder effectief en dit heeft als voordeel dat ze stiller en energiezuiniger zijn dan conventionele afzuigkappen.

 

Het model Futura (ES1211UAM) is voorzien van een glazen rand om de filters, die een ‘wolkzone’ creëert. De wolkzone vangt de kookdampen en geurtjes op, voordat ze worden afgezogen. Dit verbetert het afzuigrendement aanzienlijk.

 

 

Bij model Waal (ES1211NAM) wordt de wolkzone gecreëerd dankzij de schuin geplaatste filters. Naast een hoog afzuigrendement krijgt deze eilandafzuigkap hierdoor een hoogwaardige professionele uitstraling. Hiermee bewijst ATAG dat functionaliteit en design hand in hand gaan.

Stil en duurzaam
Andere voordelen van de afzuigkappen uit de ATAG Air Logic HR range zijn een stille en energiezuinige motor en dimbare LED verlichting. Uit testen blijkt dat deze afzuigkappen bij een lage stand al bijzonder effectief zijn. Hierdoor zijn ze stiller en verbruiken ze minder energie. De uitneembare vetfilters van RVS zijn vaatwasserbestendig. Over de Red Dot Design Award De Red Dot Design Award bestaat sinds 1955 en is uitgegroeid tot de meest bekende designcompetitie ter wereld. Deze editie hebben circa 1.800 bedrijven uit 70 landen 14.000 inzendingen verzorgd. De internationale jury bestaat uit vooraanstaande design experts uit 30 landen. De prijsuitreiking is 2 juli 2012 in Essen (Duitsland). De winnende producten zijn daarna te zien tijdens een speciale tentoonstelling in het Red Dot Design Museum in Essen, een walhalla voor liefhebbers van modern design.

Over ATAG
ATAG is een vooraanstaande leverancier van keukenapparatuur. Als Nederlands kookmerk neemt ATAG kookplezier en kookgemak als uitgangspunt bij het ontwerp en de ontwikkeling van keukenapparatuur. ATAG richt zich op kwaliteitsbewuste mensen die van koken houden. Innovaties op het gebied van kooktechnologie, ergonomie, design, installatie-, schoonmaak- en gebruiksgemak zijn daarbij van groot belang, maar ook de doordachte keuzes in materiaal, afwerking en kleurgebruik. In al onze producten herkent u ATAG als dé kookspecialist. De laatste inzichten en nieuwste technieken worden toegepast op onze kookapparatuur. Een sprekend voorbeeld hiervan zijn de uiterst zuinige, snelle en efficiënte A+ branders, de echte sudder- en wokbranders en het Kookkeur op onze gaskookplaten. Wij tonen daarbij oog voor perfectie en detaillering. Wij willen mensen stimuleren en enthousiasmeren om meer aandacht aan koken te besteden en om er van te genieten. Wij willen mensen inspireren met onze kookapparatuur.

Gelakte fronten voortaan 2-zijdig gelakt bij Tristar.

Voorheen werden fronten bij Tristar 1-zijdig gelakt. Om hun kwaliteit nog verder te verbeteren, hebben zij nu 2-zijdig gelakte en 2-zijdig afgeronde fronten.

Lees meer...

Stilste afzuigkap ter wereld

De stilste afzuigkap ter wereld is vanaf nu een feit. Een afzuigkap 86% stiller met het door Falmec ontwikkelde N.R.S. Systeem. Slechts 42 decibel op stand 3 (500 m3/h).

Lees meer...

Nieuw in het assortiment 'Balsabeton'.

Hoogwaardig glasvezel versterkt betonsteen met een kern van polystyreen hardschuim. 60 tot 80 % gewichtsreductie ten opzichte van standaard betonsteen.

Lees meer...

Zelfdenkende oven van Pelgrim

De nieuwste De i-Bake is de nieuwe geavanceerde oven van Pelgrim. De oven heeft een uniek bedieningssysteem en beschikt over maar liefst 65 voorgeprogrammeerde recepten. Dus of je nu een hobbykok bent of een beginner: iedereen kan koken met de i-Bake!

Lees meer...