Werkbladen

Het keukenblad bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw keuken en het is belangrijk dat hier in de juiste keuze wordt gemaakt. Elk materiaal heeft andere eigenschappen en is te krijgen in verschillende afwerkingen, diktes en randafwerkingen. Wij bieden u een breed assortiment in werkbladen in de materialen: kunststof, graniet, composiet, keramiek, hout, rvs, beton of glas. Wilt u weten welk materiaal het beste bij u past? Wij helpen u graag de juiste keuze te maken.

 

KUNSTSTOF

Kunststof bladen kunnen bestaan uit spaanplaat of multiplex met een HPL kunststof toplaag.  Wij geven de voorkeur aan multiplex bladen uit kwaliteitsoverweging. U kunt kiezen uit vele kleuren en dessins. Bestand tegen intensief gebruik en erg onderhoudsvriendelijk.

 

MASSIEF HOUT

Hout geeft al generaties lang het interieur van huizen een natuurlijke, warme en unieke uitstraling. Een massief houten werkblad is zo uniek dat zelfs van dezelfde houtsoort geen enkel blad exact hetzelfde is. Bij een keukenblad van massief hout kunt u kiezen uit tal van soorten en tinten. Bovendien laat hout zich goed combineren met ieder ander materiaal. 

 

BETON

Een betonnen werkblad is niet alleen mooi en stijlvol maar ook slijtvast en glad. Het gebruik van beton in uw keuken is dan ook een duurzame en daarmee bewuste keuze. Met een betonnen werkblad zorg je dus voor een bijzondereen eigentijdse look in de keuken.

 

COMPOSIET

Wij zijn leverancier van composiet werkbladen. Composiet kwartsoppervlakken bestaan voor meer dan 90 procent uit natuurlijk kwarts. Aan het kwarts wordt een mix van hars- en kleurstoffen toegevoegd en eventueel aangevuld met stukjes glas of spiegel om een nog mooier effect te creëren. Hierdoor heeft composiet de hardheid en kristalachtige uitstraling van kwarts en beschikt het over eigenschappen die andere materialen overtreffen. 

 

GRANIET

Het beste natuursteen om te gebruiken voor keuken werkbladen is graniet. Dit is vanwege de hardheid en duurzaamheid van dit materiaal. Het vergt hierdoor minder onderhoud. Regelmatig schoonmaken met water en een beetje schoonmaakmiddel (bij voorkeur groene vloeibare zeep) is al voldoende. Natuursteen is in vele kwaliteiten beschikbaar. Het is dus raadzaam om goed te informeren naar de herkomst van het gebruikte natuursteen.

 

KERAMIEK

Keramiek is het materiaal van de toekomst! Een keramiek werkblad is namelijk: onderhoudsvrij, 100% krasbestendig, hittebestendig, vlekbestendig en bovendien niet poreus. Praktisch gezien kunt U dus een gloeiend hete pan gewoon op een keramiek werkblad zetten zonder dat het keramiek werkblad breekt of verkleurd. Sterker nog: wanneer U met uw scherpe keukenmessen op een keramiek werkblad snijdt, worden uw messen stomp. Te mooi om waar te zijn? Kom langs in onze showroom en test het zelf!